• Návšteva záchranára v našej škole

          • Dňa 26.3.2024 sme v našej škole privítali pána záchranára z RZP, ktorý žiakov v teoretickej časti oboznámil so základmi poskytnutia prvej pomoci a porozprával nám o svojej zaujímavej práci. V praktickej časti mohli žiaci vstúpiť do sanitky, oboznámiť sa s jej vybavením a vyskúsať si praktické činnosti pri záchrane života. 

          • Zápis do 1. ročníka

          • Dňa 9.4.2024 sa na našej škole uskutočnil Zápis detí do 1. ročníka ZŠ v školskom roku 2024/2025. Zápisu sa zúčastnili štyri budúce prváčky so svojimi rodičmi. Dievčatá boli veľmi šikovné a odvážne, hravo zvládli úlohy, ktoré mali pre ne pani učiteľky pripravené. Tešíme sa na ne v septembri. 

          • Šaliansky Maťko 2023/2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šaliansky Maťko 2023/2024.

            V januári tohto roku sa na našej škole konala recitačná súťaž Šaliansky Maťko a my sme pyšní na našich úspešných recitátorov: Vladka Labudu, Jakubka Marušeka a Alžbetku Závodnú z 3. ročníka a Tobiasa Žáčika a Lucasa Veliča zo 4. ročníka. Okresného kola sme sa nezúčastnili kvôli vysokej chorobnosti žiakov, ale aj tak nás teší, že sa žiaci do súťaže zapojili.

          • Pytagoriáda 2023/2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pytagoriáda 2023/2024.

            Dňa 12.12.2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Pytagoriády žiakov 3. a 4. ročníka, v ktorm traja naši žiaci boli úspešní. Boli to: Jakubko Marušek a Alžbetka Závodná z 3. ročníka a Lucas Velič zo 4. ročníka. Srdečne im gratulujeme a stále čakáme na rozhodnutie o postupe do ďalšieho kola.

          • Zápis žiakov do1. ročníka na školský rok 2024/2025

          • Zápis detí do 1. ročníka

             

            Milí rodičia budúcich prváčikov, srdečne Vás pozývame na zápis Vašich detí do 1. ročníka, ktorý sa uskutoční dňa 9.4.2024 od 13.00 – 16.00 hod. v priestoroch ZŠ Bobot.

            K zápisu budete potrebovať:

            • V deň zápisu si prosím prineste vyplnenú a vlastnoručne podpísanú prihlášku, ktorú je potrebné vyplniť cez modul Elektronická prihláška na webovej stránke školy (www.zsbobot.edupage.org), kde ho nájdete v sekcii O škole.
            • Údaje prosím vypisujte správne aj s diakritikou – mäkčene, dĺžne...).
            • Na zápis musia dieťa sprevádzať obaja rodičia (zákonní zástupcovia), z dôvodu predloženia občianskych preukazov

            (v prípade neúčasti jedného zo zákonných zástupcov, je potrebné priniesť splnomocnenie).

            • Je potrebné priniesť kópiu rodného listu dieťaťa.
            • V prípade, ak s Vašim dieťaťom navštevujete CPPPaP, prineste prosím potrebné dokumenty.

            Kontakt:

            Riaditeľka školy: Mgr. Iveta Rochfalušiová

            Základná škola Bobot 63, 913 25 Bobot

            Tel. č.: 032 6594842

            e-mail: zs@bobot.sk

            web: www.zsbobot.edupage.org

        • Pytagoriáda - P3 a P4 - Školské kolo
          • Pytagoriáda - P3 a P4 - Školské kolo

          • Nový úspech našej školy:

            Jakubko Mičo: Lucas Ján Velič
            Dáška Lobotková: Anetka Michaličková
            Tobias Tinkel: Dávidko Špánik

            Súťaž: Pytagoriáda - P3 a P4
            Kolo: Školské kolo

             

            7.12. 2022 sa na celom Slovensku, teda aj na našej škole, uskutočnili školské kolá matematickej súťaže - PYTAGORIÁDA. Školské kolá sa riešili online. Úspešnými riešiteľmi sa stali tí žiaci, ktorí mali správne vyriešených aspoň 10 úloh z 15. V tomto prípade sa žiakom počítali aj bonusové body za ušetrený čas. Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme!

          • Slávik Slovenska - Školské kolo

          • Nový úspech našej školy:

            : Dášenka Lobotková - 1. miesto
            : Dávidko Špánik - 2. miesto

            Súťaž: Slávik Slovenska
            Kolo: Školské kolo


            03.5.2023 sa chodbami našej školy ozývali ľudové piesne v podaní našich žiakov. Uskutočnilo sa školské kolo súťaže Slávik Slovenska 2023, na ktorom sa zúčastnilo 8 spevákov.

            Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme!

          • Literárna súťaž - Šakianský Maťko - Školské kolo

          • Nový úspech našej školy:

            : Dávid Špánik - 1. miesto
            : Dášenka Lobotková- 2. miesto

            Súťaž: Literárna súťaž - Šakianský Maťko
            Kolo: Školské kolo


            Dňa 19. decembra 2022 sa uskutočnil 27.ročník šúťaže Šaliansky Maťko J.Cígera Hronského  v umeleckom prednese povesti  v I.kategórii.

            Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme!

             

        • Informatická súťaž Drobec - Okresné kolo
          • Informatická súťaž Drobec - Okresné kolo

          • Nový úspech našej školy:

            : Aleš Cingel

            Súťaž: Informatická súťaž Drobec
            Kolo: Okresné kolo


            Aj v tomto školskom roku sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili informatickej súťaže Drobec a  Bobrík . Každá kategória mala určený svoj súťažný deň. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií. V rámci Slovenska súťažilo 124 574 žiakov. Z našej základnej školy sa do súťaže Drobec zapojili 3  súťažiaci. Sme veľmi radi, že máme v tejto kategórii úspešného riešiteľa školy. Úspešnému riešiteľovi srdečne  blahoželáme!

        • Informatická súťaž Bobrík - Okresné kolo
          • Informatická súťaž Bobrík - Okresné kolo

          • Nový úspech našej školy:

            : Anetka Michaličková

            Súťaž: Informatická súťaž Bobrík
            Kolo: Okresné kolo


            Aj v tomto školskom roku sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili informatickej súťaže Drobec a  Bobrík . Každá kategória mala určený svoj súťažný deň. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií. V rámci Slovenska súťažilo 124 574 žiakov. Z našej základnej školy sa do súťaže Bobrík zapojilo 5  súťažiacich. Sme veľmi radi, že máme v tejto kategórii úspešnú riešiteľku školy. Úspešnej riešiteľke srdečne  blahoželáme!

          • Veľkonočné prázdniny

          • Riaditeľstvo Základnej školy Bobot oznamuje žiakom a rodičom, že veľkonočné prázdniny trvajú od štvrtka 06. apríla 2023 do utorka 11.apríla 2023. Riadny nástup na vyučovanie je v stredu 12.apríla 2023.

            https://www.rodinka.sk/uploads/pics/i-sibacka.jpg

            Krásne prežitie veľkonočných sviatkov Vám praje kolektív a žiaci ZŠ Bobot

             

        • Informácia pre rodiča dieťaťa  o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu
          • Informácia pre rodiča dieťaťa o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu

          • S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“), ak rodič dieťaťa, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

             

            Dotácia na stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

             

            - 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ1 a odobralo obed,

             

            - 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,

             

            Ak máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na nižšie uvedenom tlačive (návratka), ktorú žiadame doručiť vedúcej školskej jedálne na Obecný úrad alebo pánovi kuchárovi do jedálne

             

            a to najneskôr v termíne do 31.3.2023

             

            V prípade, že požiadate o dotáciu nezabudnite si od mája zrušiť/zmeniť trvalé príkazy na úhradu stravného. V prípade MŠ na sumu 10 €/mesačne.

             

            V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.

             

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            - za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,

            - dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

             

             

             

            1 Deťom v MŠ, ktoré nenavštevujú posledný ročník sa bude dotácia na stravu od 01.05.2023 poskytovať za rovnakých podmienok, ako doteraz, t.j. ak ide o dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima.

            S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“), ak rodič dieťaťa, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

             

            Dotácia na stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

             

            - 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ1 a odobralo obed,

             

            - 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,

             

            Ak máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na nižšie uvedenom tlačive (návratka), ktorú žiadame doručiť vedúcej školskej jedálne na Obecný úrad alebo pánovi kuchárovi do jedálne

             

            a to najneskôr v termíne do 31.3.2023

             

            V prípade, že požiadate o dotáciu nezabudnite si od mája zrušiť/zmeniť trvalé príkazy na úhradu stravného. V prípade MŠ na sumu 10 €/mesačne.

             

            V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.

             

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            - za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,

            - dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

             

             

             

            1 Deťom v MŠ, ktoré nenavštevujú posledný ročník sa bude dotácia na stravu od 01.05.2023 poskytovať za rovnakých podmienok, ako doteraz, t.j. ak ide o dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima.

        • Informácie k zápisu do prvého ročníka
          • Informácie k zápisu do prvého ročníka

          • Milí rodičia!

            Opäť je tu obdobie, kedy sa  rozhodujete, ktorá základná škola bude pre Vaše dieťa tá správna. Ktorá mu vytvorí príjemnú atmosféru, ktorá ponúkne dobré priestorové vybavenie, moderné pomôcky, výborných učiteľov, zaujímavé mimoškolské aktivity, možnosť pracovať s počítačmi, učiť sa cudzie jazyky a pod.

            Zápis budúcich prvákov pre školský rok 2023/2024

            sa uskutoční  04. apríla 2023 (utorok) od 14,00 hod. do 16,00 hod. 

            v zborovni budovy školy .

             Pre zápis dieťaťa do 1. ročníka je treba:

            1. Vyplniť elektronickú prihlášku. K elektronickej prihláške môžete pripojiť rodný list dieťaťa ako prílohu v obrázkovom formáte alebo v pdf. !!! Údaje žiadame vypisovať správne aj s diakritikou (mäkčene, dĺžne a pod.) !!!                                                                                                               
            2. Prísť s dieťaťom na zápis. Na zápis musia prísť obaja zákonní zástupcovia. V prípade neúčasti jedného zo zákonných zástupcov je potrebné priniesť splnomocnenie:  / môžete si ho vopred vyzdvihnúť v škole/

            Na zápis je potrebné priniesť: 

            1. občianske preukazy zákonných zástupcov dieťaťa,
            2. prefotený rodný list dieťaťa - iba v prípade, že ste ho nenahrali ako prílohu k elektronickej prihláške,
            3. splnomocnenie v prípade neúčasti jedného zo zákonných zástupcov,
            4. doklady z prípadného vyšetrenia dieťaťa v CPP,
            5. 15 € na pracovné zošity pre prváka,
            6. prihlášku na stravu - v prípade záujmu o stravovanie v školskej jedálni:   
            7. žiadosť o prijatie do ŠKD - v prípade záujmu o navštevovanie školského klubu detí:        

             Ďalšie informácie:

            Zapisujú sa deti, ktoré do 31. augusta 2023 dovŕšia 6 rokov. Na zápis do 1. ročníka musia opäť prísť aj tie deti, ktoré v minulom školskom roku pokračovali v pred-primárnom vzdelávaní (bývalý odklad povinnej školskej dochádzky).

            V prípade, že sa nemôžete  zúčastniť zápisu v stanovenom čase, môžete dieťa zapísať aj v inom termíne. Treba si ho dohodnúť  na tel. č.: 0910 398 789, 032 659 48 42.

            Zákonný zástupca v súlade so školským zákonom je povinný pri zápise uviesť tieto osobné údaje:

            • meno a priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo, trvalé bydlisko dieťaťa,
            • meno a priezvisko, adresu zamestnávateľa, trvalé bydlisko zákonných zástupcov,
            • podľa potreby preukázateľný doklad o zdravotnom stave dieťaťa.

            Pri zápise sa kladie dôraz na telesnú a psychickú vyspelosť dieťaťa a tiež jeho motorické schopnosti. To pri zápise môže okrem pedagógov posudzovať aj školský psychológ a špeciálny pedagóg z CPPPaP

            Zákonní zástupcovia môžu dieťa zapísať iba na jednu školu!

             

             

            !!!!! Dieťa je oficiálne zapísané na štúdium v základnej škole až po vydaní a podpísaní rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy.  !!!!!

             

             

          • BESEDA SO SPISOVATEĽOM - HANA NAGLÍK

          • 17.marca 2023 v buove Základnej školy Bobot

            Dňa 17. marca 2023 prijala pozvanie na besedu do našej školy obľúbený spisovateľ pod pseudonymom  Hana Naglík . Na príchod pána spisovateľa sa poctivo pripravujeme a nesmierne sa tešíme. Pána spisovateľa srdečne privíta pani riaditeľka, a potom sa už slova ujme samotný Hana Naglík.

            Kniha: Ester a Albatros (Hana Naglik) | Martinus

             

            Porozpráva nám o svojej práci, písaní, tvorbe kníh, záľubách, inšpiráciách, ale aj trošku o svojom súkromí a zvieratkách, ktoré doma chová a nevie si bez nich predstaviť svoj život. Spisovateľa privítajú i žiaci z iných základných škôl. Žiaci už majú  pripravené otázky a veľmi sa tešia na jeho odpovede. 

             

          • Karneval v škole 17. februára 2023

          • Fašiangy sú už tradične časom plesov, zábav a karnevalov. Preto sa aj na našej škole dňa 17.02. 2023 od 16:00 - 19:00 hod. uskutoční školský karneval. Žiaci prídu v uvedenom čase do školy  v maskách, kde na nich budú čakať rožne aktivity a zábava. 

            Kostým Spongebob Squarepants | KarnevaloveKostymy.cz

             

            Pani učiteľky sa už veľmi tešia na všetky deti.

             

          • VIANOČNÉ PRIANIE

          • Prajeme Vám krásne a veselé Vianoce, nech sú sviatkami plnými lásky, pokoja a oddychu.

             

             

            Vianočné prianie | borodacova

             

             

            Do NOVÉHO ROKU 2023 veľa šťastia, lebo je krásne,

            veľa zdravia, lebo je vzácne,

            veľa lásky, lebo jej je málo

            a veľa všetkého, čo by za to stálo. 

             Prajú žiaci a zamestnanci ZŠ Bobot

             

             

             

             

             

        • Vianočná besiedka 2022
          • Vianočná besiedka 2022

          • Vianoce – čas lásky, pokoja a radosti. Tak by sme mohli charakterizovať tie nádherné dni naplnené očakávaním, radosťou a láskou. V našej základnej škole sa tento vianočný čas každý rok spája s programom a sviatočnou atmosférou.

             Žiaci základnej školy srdečnre pozávajú rodičov, starých rodičov známych i neznámych 22. decembra 2022 o 15:20 hod. na na Vianočnú akadémiu, ktorá sa bude konať v priestoroch školskej jedálne. 

             Dúfame, že sme aspoň trošku prispejeme  k vianočnej nálade a  všetkých prítomných hostí naším programom  srdečne obdaríme  úsmevom, radosťou a pokojom.

        • Koľko lásky sa zmestí do krabice alebo darčekovej tašky
          • Koľko lásky sa zmestí do krabice alebo darčekovej tašky

          • Aj my v Bobote sa môžeme zapojiť do skvelej akcie, ktorú aj tento rok vyhlasujú rodičia ZŠ Bobot. 

            Potešte na Vianoce osamelého seniora a naplňte nielen krabice a darčekové tašky, ale hlavne vaše a jeho srdce láskou.

            Ako na to?

            Stačí pripraviť krabicu alebo darčekovú niečím:

            1. Slaným - tyčinky, slané keksy, praclíky...

            2. Sladkým   - DIA sladkosti, perníčky ...

            3. Teplým  - káva, čaj, cappuccino,horúca čokoláda ...

            4. Mäkkým - ponožky, čiapka, šál,rukavice, uterák...

            5. Voňavým - sprchový gél, krém na ruky, balzam na pery ...

            6.Zábavnym - krížovky, kniha,  detské kresby ...

            7. Zo srdca - plyšová hračka, anjelik...

            Krabice môžete nosiť do školy 22.12.2022 a dať niektorej z pani učiteliek.

            Ďakujeme všetkým dobrosrdečným ľuďom , ktorí sa v minulosti zapojili alebo sa plánujú tento rok zapojiť a umožniť tento svet trochu krajším a lepším.

             

             

        • Dobrá novina 2022
          • Dobrá novina 2022

          • Oznamujeme deťom, mladým aj dospelým, ktorí sa chcú zapojiť do koledovania DOBREJ NOVINY, že sa môžu prihlásiť prostredníctvom online informovaného súhlasu na edupage alebo priamo  u pána farára, pána Špánika alebo pani Dúckej. Záujemcovia, ktorí majú chuť sa zúčastniť tejto krásnej akcie, zídu sa v sobotu 11.12.2022 o 10:00hod.  na fare v Bobote. 

        • Informatická súťaž iBobor
          • Informatická súťaž iBobor

          • Naši žiaci sa zapojili do overenia svojich zručností a vedomostí v informatickej súťaži iBobor, ktorá sa okrem Slovenska koná vo viacerých krajinách a zúčastňuje sa na nej približne 400 000 súťažiacich. V tejto súťaži sa u nás súťažilo v kategóriách Drobec (2. a 3. ročník) a v kategórii Bobrík (4. ročník) - táto súťaž bude ešte len  11.11.2022 prebiehať.

            V kategórii DROBEC - úspešným riešiteľom sa stal Aleš Cingel

            Všetkým súťažiacim v tejto kategórii za dosiahnuté výsledky srdečne blahoželáme .

            Žiakom, ktorých súťaž este len čaká, prajeme veľa úspechov a čerstvej mysle počas riešenia.